στεφανος κατσαβουνης

αναπληρωτησ καθηγητης μηχανικων παραγωγης και διοικησης δ.π.θ.

Επιστημονικό πεδίο:
Μηχανική – Προγραμματισμός
Ώρες συνεργασίας:
11:00 – 14:00
Τοποθεσία:
Κτήριο γραμματείας τμήματος ΜΠΔ

Ο Στέφανος Κατσαβούνης διδάσκει ανελλιπώς στο Τμήμα από την Ίδρυση και Λειτουργία του (Οκτώβριος 2000) μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2022), αρχικά ως διδάσκων Π.Δ. 407/80 και στη συνέχεια ως Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής.

 Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Συστημάτων Παραγωγής με γνωστικό αντικείμενο «Αλγοριθμική Προσέγγιση Συστημάτων Παραγωγής» (ΦΕΚ 597/τεύχος τρίτο/26-6-2015). Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ) του Δ.Π.Θ. από 1-9-2012 έως 8-11-2018. Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2000), Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1983) και Επιμελητής Επιστημονικών Εκδόσεων.

Διετέλεσε επί μία τριετία (2003-2006) Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (ΝΥΝ ΔΙ.ΠΑ.Ε), επί μία δεκαετία (2007-2016) διδάσκων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και επί 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης.

Στα πρόσφατα ερευνητικά ενδιαφέροντα εντάσσονται οι εφαρμογές της θεωρίας γράφων σε κοινωνικά δίκτυα, η επεξεργασία μεγάλων δεδομένων από πειραματικές μετρήσεις σε μη καταστροφικό έλεγχο υλικών, η εξόρυξη διεργασιών και οι τεχνολογίες BIM.

Συμμετείχε σε 3 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στα πλαίσια του EU 6th Framework Program.

Ο Γιάννης Μ. Σιούρης είναι φυσικός με σπουδές στο Α.Π.Θ., University of Aston Birmingham, Institute of Theoretical Physics Gothenburg. ‘Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δ.Π.Θ. στον τομέα των μαγνητικών υλικών.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως αναλυτής / προγραμματιστής και ήταν ερευνητής στα εργαστήρια: Rutherford Laboratory (ISIS), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Max Plank Institute Stuttgart, Research Neutron Source Heinz Maier-Leibnitz (FRM II) Munich, Helmholtz Center Berlin. Έχει διδάξει το μάθημα της Προσομοίωσης Συστημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών (2003-2007) και ως διδάσκων του Ν.407/80, Τεχνολογία Υλικών στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δ.Π.Θ (2006-2016). Από το 2017 είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών του Τμήματος.

Κατά τα τελευταία 15 έτη διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνος σε έργα που χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του FP6 και FP7, με έμφαση στην ανάπτυξη υπολογιστικών μεθόδων και εφαρμογών για την Ορυκτολογική και Στοιχειομετρική ανάλυση δεδομένων από πειραματικές διατάξεις μη καταστροφικών νετρονιακών τεχνικών (περίθλαση Νετρονίων, PGAA κ.α.).

Έχει δημοσιεύσει περίπου 100 άρθρα και τεχνικές εκθέσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά στον τομέα της Μαγνητικών Υλικών, Αρχαιομετρίας και Τεχνολογίας Υλικών.

ιωαννησ σιουρησ

Εργαστηριακο Διδακτικο Προσωπικο μηχανικων παραγωγησ και διοικησης δ.π.θ.

Επιστημονικό πεδίο:
Επιστήμη Υλικών
Ώρες συνεργασίας:
11:00 – 14:00
Τοποθεσία:
Κτήριο γραμματείας τμήματος ΜΠΔ